Facebook bejegyzések

Most pénteken 02.14 -én, Tatán a megszokottól eltérően 17.00-kor kezdődik az edzés. ... See MoreSee Less

1 week ago  ·

Ugrás a Facebookra

A regionális 24óra , KEM-i napilapban a hétvégén megjelent cikket adjuk most közre, melyet nagyra értékelünk, mint minden sajtó megjelenést melyben mesterünket, szervezetünket, vagy nagyra becsült harcművészeti águnkat méltatják.
Ugyanakkor szeretnénk kicsit pontosítani ha megengeditek.
Rögtön az elején természetesen 6. és nem 7. dan fokozattal rendelkezik Elsner mester, illetve a "küzdősport" kifejezést igyekszünk kerülni, mi harcművészetként jelöljük meg az aikido-t. Az oklevelet nem Japánban vette át, hanem ahogy azt a korábbi posztokban láttátok, egy nagyon szépen elkészített, hivatalos borítékban érkezett. A mi olvasatunkban a cikk valahogy így nézne ki :

Elsner László, a szervezet technikai igazgatója megkapta az igen megtisztelő shihan-i címet az aikido központjától, a tokiói Hombu Dojo-tól.
A shihan szó több, japán eredetű harcművészetben használatos, talán kicsit eltérő megközelítéssel, de a legegyszerűbb és legrövidebb fordítása talán a mestertanár, tudatában lévén a japán kultúra árnyaltságának. Az aikido-ban ennek a címnek a kiérdemléséhez minimum 6. dan fokozattal és annak megszerzését követően minimum 6 eltelt évvel kell az egyénnek rendelkeznie, annyiban azonban független a dan-fokozatok rendszerétől, hogy nem jár automatikusan, hanem egy elbíráló bizottság vizsgálja meg a jelölt életútját, aikido-ban és annak oktatásában betöltött szerepét, jártasságát, elért eredményeit. Ettől függően közös döntés alapján ítélik meg a kinevezést, melyről oklevelet is kiállítanak.
„Különösen megtisztelő számomra ez a kinevezés, hiszen a Hombu Dojo egy olyan gesztust tett, amivel elismeri mind a saját munkásságomat, mind a magyarországi aikido-t. Erre a címre nem lehet vizsgázni. Mikor elkezdtem az aikido-t, még az első dan-fokozat is távolinak tűnt. Soha nem fordult meg a fejemben, hogy ez a nap is eljöhet. Nagyon hálás vagyok a Hombu Dojo-nak, de legfőképpen mestereimnek és tanítványaimnak, akik nélkül ezt nem sikerült volna elérni”-nyilatkozta Elsner sensei.
A kérdésre, hogy ezután változik-e valami, ezt válaszolta:
„Ez egy megtisztelő cím a Hombu Dojo-tól, és egyben óriási bizalom a részükről, melyet, ahogy eddig is, a jövőben is igyekszem erősíteni az aikido minél alaposabb tanulmányozásával, megértésével és lelkiismeretes átadásával. Fontosnak tartom, hogy az Alapító, Ueshiba Morihei üzenete és tanítása az egyetemes békéről minél több emberhez eljusson az aikido által. Lényegében az eddig járt utat szeretném még jobban tökéletesíteni.”
Kiemelendő, hogy Elsner László első magyar emberként érdemelte ki a shihan-i címet.
„Tudtommal magyar ember ezidáig még nem kapott shihan-i kinevezést. Éppen ezért külön öröm számomra, hogy szűkebb hazám, Tata városa ismét egy jelentős mérföldkőhöz érkezett, ami az aikido magyarországi történelmét illet. Igazán felemelő tudni, hogy ez a csodás város sok ragyogó értéke mellett a világ és Magyarország „aikido-s térképén” is jelen van.”
2020 tehát nagyszerűen indult a tatai aikido-sok számára, és remélhetőleg ez egy nagyszerű kezdete lesz az új évtizednek is. "

2 weeks ago  ·

Edzésről (K.G felvételei) ... See MoreSee Less

Egy edzésről...
Fotók : Kövesdy Gábor

Egy kis ünneplés a komáromi dojoban... ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra
Aikido Alapítvány megosztott egy bejegyzést.
Aikido Alapítvány

Köszönjük... ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Ma ünnepli születésnapját mesterünk, Elsner László. Isten éltessen sokáig, erőt és jó egészséget kívánunk! ... See MoreSee Less

Csomagolás - kísérő levél - oklevél ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Ma végre a tanítványok is láthatták az oklevelet. Büszkék is vagyunk, hogy itt gyakorolhatunk. ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Három új eseményt vettünk fel naptárunkba. Érdemes a szabadságok tervezéséhez megtekinteni őket: a tatai tábor, a veszprémi tábor és a legközelebbi felkészítés időpontjai. Ha esetleg bármi változás lenne azt itt azonnal közölni fogjuk.

www.facebook.com/events/1250422628678983/
www.facebook.com/events/1213916838810715/
www.facebook.com/events/2260251180934014/

4 weeks ago  ·

Ugrás a Facebookra
Aikido Alapítvány megosztott egy fényképet.
Aikido Alapítvány

Idővonalra feltöltött fényképek ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Kicsit megkésve, de fogadjátok szeretettel ezt a néhány képet az év végi vacsoráról. Köszönjük hogy eljöttetek és együtt voltunk, ... See MoreSee Less