Facebook bejegyzések

Három új eseményt vettünk fel naptárunkba. Érdemes a szabadságok tervezéséhez megtekinteni őket: a tatai tábor, a veszprémi tábor és a legközelebbi felkészítés időpontjai. Ha esetleg bármi változás lenne azt itt azonnal közölni fogjuk.

www.facebook.com/events/1250422628678983/
www.facebook.com/events/1213916838810715/
www.facebook.com/events/2260251180934014/

5 days ago  ·

Ugrás a Facebookra
Aikido Alapítvány megosztott egy fényképet.
Aikido Alapítvány

Idővonalra feltöltött fényképek ... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·

Ugrás a Facebookra

Kicsit megkésve, de fogadjátok szeretettel ezt a néhány képet az év végi vacsoráról. Köszönjük hogy eljöttetek és együtt voltunk, ... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·

Ugrás a Facebookra

Értesítünk benneteket , hogy 2020 január 10-én , Tatán nem lesz edzés. ... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·

Ugrás a Facebookra

A korábbi hírekkkel ellentétben az idén már nem lesz edzés. Legközelebb 6-án a szokott helyen és időben találkozunk. Illetve aki jön azzal 27-én az év záró vacsoránkon. ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Ezt ugyan nem ajándékba kaptátok, mindenért megdolgoztatok, de azért remek hely lesz a Karácsonyfa alatt. Gratulálunk. ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra
Aikido AlapítványNagy Tamás társaságában.
Aikido Alapítvány

Mai diplomaosztónkból egy kis ízelítő (6, 4, 3 kyu fokozatokra) Gratulálunk ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

A 27-i vacsora után a 2019 évben még lesz egy edzésünk! December 30-án még találkozunk Tatán. ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Sokan kérdeztétek a december 27-i ételeket; Tessék:
A. Harcsahalászlé
Kis adag Túróscsusza tepertővel
B. Tatai pecsenye/natúr karaj kolbászhúsos töltelékkel megkenve reszelt sajttal gombával besütve/
Törtburgonya párolt káposzta
C. Pulyka Cordon Bleu
Vegyesköret saláta
D. Vegetáriánus /rántott gombafej rántott karfiol rántott camamber/ zöldség körét párolt rizs

Befizetés, jelentkezéssel szerdán, a választott menü megjelölésével.

Ugrás a Facebookra

Sziasztok! Tatán December 6-án nincs edzés, helyette December 7-én 16:30-tól 18:00-ig lesz megtartva az edzés. Utána következő szombaton lesz a Mesterkurzus, majd az Évzáró vacsoránk. ... See MoreSee Less

Ugrás a Facebookra

Kedves követőink. A tegnapi 24órában, csakúgy mint a kemma.hu-n megjelent egy cikk az Aikido Alapítvány-ról, Történelmi időket él a tatai székhelyű Aikido Alapítvány címmel. Nagyon megtisztelő , hogy írnak rólunk és a szeretett harcművészetünket, szervezetünket, technikai vezetőnk eddigi munkáját megbecsüléssel illetik. A teljes cikk elérhető: tinyurl.com/y3ly97tv
Ugyanakkor bizonyos eseményeket, neveket pontosítanunk szükséges, hogy teljes legyen a történelmi hűség. Ki kell hangsúlyozni mindenek előtt, hogy az első japán mester aki Magyarországon tartott edzőtábort Junichi Yoshida Sensei volt. Az első nemzetőközi Aikido edzőtábor helyszíne Tata, Szabadtéri színpad, 1986. Az egy hét időtartamú edzőtáborban Junichi Yoshida Sensei, Karin Stróbl sensei és Günther Steger seinsei készítette fel a Dan vizsgázókat.
Engedjétek meg hogy alább megosszuk az általunk helyesnek gondolt szöveget, csak a történelmi hűség kedvéért, minden tiszteletünk mellett, ismételten megköszönve a megjelenést:
Történelmi időket él mostanában a tatai székhelyű Aikido Alapítvány. A tavalyi évben 25. évét betöltő szervezet az idei, éves szinten megrendezésre kerülő, huszadik veszprémi nyári edzőtáborán zárta a neves évfordulót ünneplő rendezvénysorozatát.
Az Alapítvány Tatán működő csoportjának fizikailag is lezárult egy régi korszak, és elkezdődött egy új: 2018. novemberében az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ ad otthont az edzéseknek rendkívül szép, rendezett és nyugodt környezetben, köszönhetően az ott dolgozóknak és a Tatai Hódy Sportegyesület kiváló vezetőedzőinek.
25 év eseményeit nehéz röviden összefoglalni, azonban álljon itt néhány a legfontosabbak közül kronológiai sorrendben:
1993. megalakul az Aikido Alapítvány
1993. Fujita Masatake 8. danos Hombu shihan szemináriumának megszervezése Tatán
1996. Fujita Masatake shihan második tatai edzőtáborának megszervezése az Olimpiai Edzőtáborban
2005. Mori Tomohiro Hombu instruktor szemináriuma szintén az Olimpiai Edzőtáborban.
2011. az 1986-ban, japán instruktor által Magyarországon első ízben vezetett szeminárium (melyet az Aikido Alapítvány technikai igazgatója, Elsner László szervezett Tatán) 25 éves évfordulójának megrendezése Tatán, számos honi aikido-szaktekintély részvételével.
2015. az Aikido Alapítvány, mint a United Hungarian Aikikai Aikido Organization tagja megkapja az önálló dan-vizsgák lebonyolításának és a fokozatok megítélésének illetve kiosztásának kiváltságos jogát.
Emellett érdemes megemlíteni az évente megrendezett edzőtáborokat, szemináriumokat, mesterkurzusokat.
Ez idő alatt rengeteg ember fordult meg hol rövidebb, hol hosszabb időre a tatamin. Utóbbiak alkotják a következő veretes statisztikát, mely az Aikido Alapítványnál dan-fokozatot szerzők számát mutatja:
6. dan: 1 fő
5. dan: 3 fő
4. dan: 7 fő
3. dan: 7 fő
2. dan: 16 fő
1. dan: 43 fő
A szintén előforduló nehézségek ellenére bíztatóak a kilátások a jövőre nézve is, hála a mindenkori vezetésnek, tanároknak, tagoknak, és az olyan ritka, jószándékú szponzoroknak, mint a Güntner-Tata Kft., akik felismerték az aikido-ban rejlő értékeket, és támogatásukkal hozzájárultak jónéhány aikidoka tanulásának finanszírozásához.
Megyénkben jelenleg két helyen érhetők el az Aikido Alapítvány edzései:
Tata: Felnőtt: Új Kajakház Ökoturisztikai Központ hétfő-szerda-péntek 18:30-20:00
Gyermek: Ugyanott minden szombaton 09:30-11:00
Rév-Komárom: Eötvös Utcai Alapiskola, kedd-csütörtök 19:00-20:30.
További információk a www.aikidoalapitvany.hu illetve az Aikido Alapítvány azonos nevű facebook oldalán.

3 months ago  ·

Ugrás a Facebookra

Szeptembertől újra gyerek Aikido. Az első edzés 2019.09.07-én szombaton 9.30-tól. Az edzések minden szombaton 9.30-11.00-ig tartanak ifj. Elsner László vezetésével. Szeretettel várjuk mind a régi , mind pedig a leendő új tagokat. Az edzések helyszíne : Tata , Új kajakház Ökoturisztikai Központ ... See MoreSee Less

Hétfőtől....Szeptember 2 ... See MoreSee Less