Szemerédi Csaba

Kezdjük az elején. Kis faluba születtem, Felgyőn tengettem gyerek éveimet. A harcművészetek iránt való érdeklődésem már elég korán, gyermekkoromban kialakult. Akkoriban rengeteg Bruce Lee filmet néztem – és persze a „nagyokat” Bud Spencer és Terence Hill-t – és mindig arról álmodtam, hogy egyszer belőlem is harcművész mester válik. Gyerekkoromben már belekóstoltam a harcművészetek világába: 8 -10 évesen már kung-fu-t tanultam, utána nagyobb szünet következett. 2003-ban, miután felkerültem Budapestre a BME-re, ott kezdtem el az Aikidoval foglalkozni Vass Zoltán 5. dan-os mester irányításával. Az egyetem lehetőségei által először csak testnevelés óraként jártam Aikidora, majd rövidesen nagyon megszerettem, és elkezdtem életútként gyakorolni, tanulni és használni. Rövidesen eljött az első, 6. kyus vizsga majd az követte a többi, aminek az emlékei élénken élnek bennem a mai napig. Ez idő alatt megismerkedtem az Aikido Alapítvány vezetőjével, Elsner László 6. Dan mesterrel, aki a mai napig, Vass Zoltánnal karöltve, egyenget az Aikido csodálatos ösvényén.

2011. júliusában Elsner László 6. Dan sensei előtt, majd 2012. márciusában a hazánkba látogató Takanori Kuribayashi 8. danos Hombu Shihan előtt tettem le az 1. Dan Aikikai vizsgát.

2014. júliusában Elsner Sensei előtt megszereztem a 2. Dan (AFH) fokozatot.

2012 februárjától vezetek Aikido edzéseket a Shuhari Dojoban. Alapelvként Fujita Sensei tanítását igyekszem tőlem telhető módon a legjobban átadni tanítványaimnak és ebben folyamatos segítséget kapok Elsner Sensetől és Vass Senseitől, akiknek a segítségéért hálás vagyok mind a mai napig.

Nagyon fontosnak tartom és törekszem az edzéseim során O-Sensei és Fujita Sensei tradícióinak, tanításainak a megtartására.

AIKIDOAlapítvány

Aikido Alapítvány Főmenü