Pál Szilárd

1993 októberében ismerkedtem meg az aikidoval. Ugyan már rég terveztem, hogy valamilyen harcművészettel közelebről is megismerkedjem, de az egyetemi éveim kezdetéig ezt nem sikerült megvalósítanom. Igazából karatézni szerettem volna, de az egyetemen csak Kyokushin karate volt, ami annyira nem volt nekem szimpatikus. A másik harcművészet , ami az egyetemen működött, nem fogjátok kitalálni, az aikido volt. Októberben le is mentem, egy edzésre, hogy tájékozódjak egy kicsit, hogy mi is ez az aikido, mert addig fogalmam sem volt róla, hogy mi fán terem egyáltalán. Azt az ominózus edzést mostani mesterem tartotta, Vass Zoltán. Nem tudom megmondan, hogy mi fogott akkor annyira meg, de attól a naptól kezdve, a nyári szüneteket leszámítva, nem telt el hosszabb idő, hogy ne foglalkoztam volna az aikidoval. Azóta is mindig jó érzéssel tölt el, ha gyakorolhatom ezt a nagyszerű harcművészetet. 1999 őszében az Aikido Alapítvány támogatásával megalapítottuk az első, szövettségi háttérrel rendelkező, Veszprémi Aikido Klubot, amelyet, mint az első  mesteri fokozattal rendelkező veszprémi aikidos, azóta is vezetek.   Az évszámokból látható, hogy 6 év aikido tanulás után kezdtem csak oktatni. Általában ennyi idő minimálisan szükséges az első mesterfokú vizsgához. Ezek alapján szerénység nélkül állíthatom, hogy biztos alapokkal rendelkezem ahhoz, hogy az aikido szépségeit megmutathassam.

2010 nyarán a 11-dik, immár  hagyományosnak mondható Aikido Alapítvány edzőtáborában, Elsner László 5.DAN (akkor) – aikikai mester által tartott danvizsgán megszereztem a 2. dan fokozatot.

2013 nyarán a 14-dik Aikido Alapítvány nyári edzőtáborában, Elsner László 6.DAN – aikikai mester által tartott danvizsgán megszereztem a 3. dan fokozatot. (AFH)

Bővebb információ : http://aikidoveszprem.hu/ 

AIKIDOAlapítvány

Aikido Alapítvány Főmenü