Hajdu Péter

HAJDU PÉTER 3. dan AIKIKAI

1982-ben születtem Dunaújvárosban. Vidéken, Ercsiben nőttem fel. Gyerekként gerincproblémák miatt nem sportolhattam. 17 évesen, 48 kilósan elegem lett egészségi állapotomból. Kondizni kezdtem, melynek nagyon hamar meglett az eredménye. Közérzetem sokat javult, a folytonos zaklatások elmaradtak.

2000-ben kerültem Budapestre. Egyetemista koromban több sportba intenzíven belevágtam: barlangászat, falmászás, sziklamászás, chi-kung… és persze aikido 2001-ben. Soha nem felejtem el az első edzést, ahogy Vass Zoltán Sensei az eszközös edzésen egy páros kardvágás gyakorlatot mutatott be. A két ember egymással szemben állva vágott és hárított. Mintha fűzfák hajlottak volna a szélben…. Már ott, akkor megéreztem, hogy ez az a mozgás, amiért élni akarok. A haladó edzést megtekintve nehezen tudtam elképzelni, hogy én valaha is a haladók szintjén rugalmasan, lágyan mozgok, gurulok, zuhanok… De úgy döntöttem mindent megteszek, és jutok ameddig jutok.

2005-tõl Elsner László Sensei aikido edzéseit is látogattam Tatán, párhuzamosan a budapesti aikido edzések mellett. Hihetetlen mély benyomást tett rám precíz, erőteljes, mégis lágy munkájával, edzői képességeivel. 2010-ig napi szinten edzettem.

Eközben munkám révén sokat utaztam. Lehetőségem nyílt Hollandiában, Finnországban, Oroszországban különböző stílusokat képviselő 5-6 danos aikido mestereknél tanulni. Ruud van Ginkel Sensei Hollandiából különösen nagy hatassál volt rám.

2009 elején Japánban, a Hombu Dojoban is eltöltöttem egy hónapot, napi 3-5 aikido edzésen részt véve.

2010-tõl már csak Tatan, Elsner László Senseinél folytattam tanulmányaimat. Különösen sokat köszönhetek mesteremnek, mert danvizsgára felkészítve rendszerezte tudásomat. Az õ aikido stílusán, megoldásain keresztül valóban magamévá tehettem a külföldön megismert egyedi, vagy technikai rész megoldásokat.

Danvizsgámat követően 2010 szeptemberében kezdtem el az aikido oktatást Budapesten, megnyitva az Abonyi utcai Aikido klubot.

2012 végén nehéz döntést kellett hoznom. A munka, család, edzés hármasa nem volt tartható. Bezártam a dojo-t és eldöntöttem hogy akkor nyitom újra ha már nem dolgozok alkalmazottként és több lábon állva nem munka mellett, hanem hivatásból oktathatok. Az azóta eltelt 5 évben tudatosan készültem a nagy napra. Elvégeztem egy fitnesz instruktori képzést, alapítottam vállalkozást, sikeresen letettem a 2. 3. dan vizsgát végül 2017-ben megnyitottam az Áramlat Aikido Dojo-t

 

AIKIDOAlapítvány

Aikido Alapítvány Főmenü